Kellemes nap volt a tegnapi. Nem is egy, hanem élből három rég nem látott kedves ismerős tette vidámmá.
Szóval bejöttek a koliba első körben párom volt szobatársa és az ő barátnője, mosolygós, aranyos pár. Főztünk velük mézsört is.
Mézsör recept:
Egy méretes lábosban folyamatos kevergetés mellet összeforralunk egy kiló mézet, egy kiló cukrot vízzel, tetszés szerint gyümölcsökkel (alma, narancs, citrom, mandarin..), fűszerekkel (fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér..). Amikor felforrt, levesszük a tűzről, kettéválasztjuk, egy-egy ötliteres edénybe öntjük (vagy egyben az egészet egy tízliteresbe), felhigítjuk vízzel, a tetejére teszünk egy-egy, előzetesen élesztővel megkent pirítóst. Az egészet lefedjük, meleg helyen egy napig állni hagyjuk. Majd egy nap után leszűrjük és zárható műanyagflakonokba töltjük. Vigyázat! Semmi esetben se töltsük teli a flakonokat, különben csúnya vége lesz a szobánknak/konyhánknak! Egy másfél literes ásványvizes flakonnál hagyjuk mondjuk 2-3 deci helyet, préseljük ki belőle a levegőt, és zárjuk le. Ahogy képződik benne a szénsav, ki fogja tolni a műanyagot. Naponta engedjük ki a felgyülemlett szénsavas levegőt a flakonokból (óvatosan), majd ismételjük meg a levegő kinyom-flakon lezár műveletet. Egy hét múlva sörünk már fogyasztható is, de minél több ideig folytatjuk a fent leírt műveletet, annál erősebb és keserűbb lesz a nedű. Két hétnél tovább érlelni nem tanácsos. Egészségünkre! >8)