HTML

szappanbuborékfújás

Friss topikok

  • faxkivan: 1 hónapja költözte be a házba, és 2-3 napotna jön egy ilyen szar. Komolyan attól tartok hogy kiírt... (2011.01.04. 23:53) fujjfujjfujj
  • untonlift: DUBLIN (Reuters) – The Irish Flower Delivery Service Aviation Evidence said it would allow flights... (2010.05.04. 16:02)
  • : az lett szerintem is. bár furcsamód betegesen ragaszkodik és kényszeresen dorombol. (2009.12.28. 22:26) még annyit, hogy
  • sway: semmi. (2009.08.22. 16:43) máshol
  • schn.: és persze a szövegfeliratot sem kell már nagyon olvasnom, annyiszor hallgattam meg. (2009.06.07. 23:11)

Címkék

2007.01.07. 14:17 nofree

mézsör

Kellemes nap volt a tegnapi. Nem is egy, hanem élből három rég nem látott kedves ismerős tette vidámmá.

Szóval bejöttek a koliba első körben párom volt szobatársa és az ő barátnője, mosolygós, aranyos pár. Főztünk velük mézsört is.

 

Mézsör recept:

Egy méretes lábosban folyamatos kevergetés mellet összeforralunk egy kiló mézet, egy kiló cukrot vízzel, tetszés szerint gyümölcsökkel (alma, narancs, citrom, mandarin..), fűszerekkel (fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér..). Amikor felforrt, levesszük a  tűzről, kettéválasztjuk, egy-egy ötliteres edénybe öntjük (vagy egyben az egészet egy tízliteresbe), felhigítjuk vízzel, a tetejére teszünk egy-egy, előzetesen élesztővel megkent pirítóst. Az egészet lefedjük, meleg helyen egy napig állni hagyjuk. Majd egy nap után leszűrjük és zárható műanyagflakonokba töltjük. Vigyázat! Semmi esetben se töltsük teli a flakonokat, különben csúnya vége lesz a szobánknak/konyhánknak! Egy másfél literes ásványvizes flakonnál hagyjuk mondjuk 2-3 deci helyet, préseljük ki belőle a levegőt, és zárjuk le. Ahogy képződik benne a szénsav, ki fogja tolni a műanyagot. Naponta engedjük ki a felgyülemlett szénsavas levegőt a flakonokból (óvatosan), majd ismételjük meg a levegő kinyom-flakon lezár műveletet. Egy hét múlva sörünk már fogyasztható is, de minél több ideig folytatjuk a fent leírt műveletet, annál erősebb és keserűbb lesz a nedű. Két hétnél tovább érlelni nem tanácsos. Egészségünkre! >8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nofree.blog.hu/api/trackback/id/tr795971185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása